Whatever you need

F.A.Q

Hoe koop ik een digitaal product?

Hoe koop ik een digitaal product op whateveryouneed.nl?

Welkom op whateveryouneed.nl. Het platform waar je alles kan kopen zolang het product digitaal te ontvangen is en er geen fysieke contactmomenten nodig zijn. Wij gaan je stap voor stap uitleggen hoe je kan beginnen!

1. Maak een account aan
Door gratis een account aan te maken krijg je toegang tot de profielen van de verkopers. De profielen van de verkopers zijn eigenlijk online portfolio’s. Door je eigen account aan te maken krijg je alle informatie te zien van de verkopers, kan je favorieten profielen opslaan en contact opnemen met de verkopers via onze chatfunctie.

2. Zoek de juiste verkoper
Via onze simpele zoek balk kan je op zoek gaan naar de juiste verkoper voor het digitale product dat je nodig hebt. Type in de zoek balk het digitale product in. Je krijgt vervolgens een lijst te zien van alle verkopers die het product als skill hebben opgegeven. Deze verkopers bieden drie verschillende pakketten aan met verschillende voorwaardes. Uiteraard kan je ook contact opnemen met de verkopers als het pakket niet geheel naar jouw wens is. Met de chatfunctie kunnen jullie tot het perfecte pakket komen.

3. Geef je akkoord
Wanneer je de juiste verkoper hebt gevonden en jullie tot een overeenkomst zijn gekomen krijg je de afspraken duidelijk en overzichtelijk te zien. Hier zie je dan de prijs en de bemiddelingskosten voor het gebruik van Whateveryouneed.nl. Wij hanteren een percentage van 20% bovenop de prijs van je digitale product. Hier kan jij vervolgens je akkoord op geven.

4. Betaling
Zodra je akkoord bij ons binnen is krijg je een betaalscherm te zien. Wanneer de betaling is verricht krijgt de verkoper een seintje dat hij kan beginnen met het werken aan jouw product! Het geld wordt via Mangopay vastgehouden en pas uitbetaald aan de verkoper wanneer jij tevreden bent met het eindresultaat. De algemene voorwaarden van Mangopay kan je hier vinden.

Let op! Je kan de opdracht 14 dagen na aanvaarding kosteloos annuleren tenzij de freelancer reeds gestart is met het leveren/maken van het product of als er sprake is van maatwerk. Er is sprake van maatwerk als het product volgens specifieke wensen wordt gemaakt en duidelijk van persoonlijke aard zijn en daardoor niet terug gezonden kan worden. Indien je de opdracht annuleert ben je nog steeds een vergoeding verschuldigd aan WYN. Voor meer informatie kan je artikel 6.3 lezen van de algemene voorwaarden.

5. Schrijf een recensie
Laat ons en de rest van de WYN-community weten wat je vond van de verkoper, de samenwerking en het eindproduct!

Hoe verkoop ik mijn product?

Welkom op whateveryouneed.nl. Het platform waar je alles kan verkopen zolang het product digitaal te versturen is en er geen fysieke contactmomenten nodig zijn. Wij gaan je stap voor stap uitleggen hoe je kan beginnen!

1. Maak een profiel aan
Je profiel is eigenlijk je online portfolio. Het is dus goed voor je online verkopen als deze er zo goed en aantrekkelijk mogelijk uit ziet. Upload een foto van jezelf of je eigen logo. Dit zien de kopers als eerst wanneer zij naar een product zoeken. Vervolgens kan je skills selecteren of zelf toevoegen. Skills zijn de vaardigheden die je beheerst. De kopers kunnen ook selecteren op skills. Nadat je dit hebt gedaan kan je een stukje tekst schrijven over jezelf, je producten en je bedrijf als je dit hebt. Je kan ook voorbeelden uploaden. Een foto, een filmpje of een audiobestand. Lukt het niet om je voorbeeld op je profielpagina te zetten? Laat het ons dan even weten.

2. Maak je pakketten aan
Door pakketen aan te bieden van je producten help je de koper om een keuze te maken. Wij adviseren je om drie pakketten aan te maken. Basis, basis plus en premium. De pakketten biedt je aan met drie verschillende prijzen, voorwaardes, verbeter rondes en tijdsindicaties (opleverdatum).

Je bepaalt zelf de inhoud van je pakketten en je prijzen. Maak je pakketten zo duidelijk en zo compleet mogelijk zodat de potentiële kopers door jouw informatie een goede keuze kunnen maken en uiteindelijk kiezen voor jou!

3. Maatwerk
Het kan natuurlijk ook voorkomen dat je pakket niet aansluit bij de wensen van een koper. Gelukkig heb je de mogelijkheid om ook nog een aangepast pakket te maken voor de koper. Zo kan je een pakket personaliseren en een aanbieding op maat maken.

4. Betaling
Zodra een koper akkoord gaat met een aangeboden pakket, wordt er een betaalpagina zichtbaar voor de koper. Wanneer de betaling is verricht krijg jij als verkoper een seintje dat je kan beginnen met de opdracht want de betaling is binnen. Deze betaling komt vervolgens terecht bij Mangopay. Mangopay houdt het geld vast totdat het eindproduct is geleverd en de koper tevreden is met het product en het product accepteert. Bij acceptatie wordt er weer een seintje gegeven aan Mangopay en komt het geld in je eigen wallet. Let er wel op dat vanaf een bepaald bedrag, uitbetaling pas mogelijk is wanneer je Mangopay account geverifieerd is. Hiervoor is het uploaden van je ID noodzakelijk. Meer informatie over dit onderwerp en de voorwaarden kan je hier vinden op de pagina van Mangopay.

Let op! De koper kan het aanbod 14 dagen na aanvaarding kosteloos annuleren tenzij je reeds bent gestart met het leveren/maken van het product of als er sprake is van maatwerk. Er is sprake van maatwerk als het product volgens specifieke wensen van de koper wordt gemaakt en duidelijk van persoonlijke aard zijn en daardoor niet teruggezonden kunnen worden. Voor meer informatie kan je artikel 6.3 lezen van de algemene voorwaarden.

Hoe maak ik een account aan?

Je profiel is eigenlijk je online portfolio. Het is dus goed voor je online verkopen als deze er zo goed en aantrekkelijk mogelijk uit ziet. Upload een foto van jezelf of je eigen logo. Dit zien de kopers als eerst wanneer zij naar een product zoeken. Vervolgens kan je categorieën selecteren en skills toevoegen. Skills zijn de vaardigheden die je beheerst. De kopers kunnen selecteren op categorieën en skills. Nadat je dit hebt gedaan kan je een stukje tekst schrijven over jezelf en je producten. Je kan ook voorbeelden uploaden. Een foto, een filmpje of een audiobestand. Lukt het niet om je voorbeeld op je profielpagina te zetten? Laat het ons dan even weten.

Maak je pakketten aan
Door pakketten aan te bieden van je producten help je de koper om een keuze te maken. Wij adviseren je om drie pakketten aan te maken per product. Basic, standaard en premium. De pakketten biedt je aan met drie verschillende prijzen, voorwaardes, revisie rondes en tijdsindicaties (opleverdatum).

Je bepaalt zelf de inhoud van je pakketten en je prijzen. Maak je pakketten zo duidelijk en zo compleet mogelijk zodat de potentiële kopers door jouw informatie een goede keuze kunnen maken en uiteindelijk kiezen voor jou!

Hoe bewerk ik mijn profiel

Dit kan op twee manieren:

  1. Klik op je naam rechtsboven en klik vervolgens op bewerken. Hierbij kan je de handige wizard doorlopen.
  2. Klik op je naam rechtsboven en klik op profiel. Rechts zie je de knop bewerken staan. Vervolgens kan je de gegevens aanpassen.
Je identiteit / account verifiëren?

Vul binnen je account alle gegevens in die van toepassing zijn en upload een duidelijke leesbare foto van je ID of paspoort.

Switchen tussen opdrachtgever of freelancer account.

Het is mogelijk om te switchen tussen accounts als opdrachtgever of freelancer. Dit kun je doen door rechtsboven op je naam te klikken en vervolgens naar bewerken te gaan. Onder het kopje “ik gebruik WYN als” kan je switchen tussen opdrachtgever of freelancer.

Geld opnemen uit je wyn-wallet

Om jezelf uit te betalen moet je binnen je profiel naar account en vervolgens bedrijfsgegevens. Vul hier alle gegevens in die van toepassing zijn en upload een duidelijke foto van je ID of paspoort. Mangopay zal binnen twee werkdagen je account valideren. Zodra dit gebeurd is kan je via de wyn-wallet je beschikbare saldo laten uitbetalen op je bankrekening.

Beschikbare betaalmethoden

Momenteel kun je bij WYN alleen betalen met iDeal.

BTW

Prijzen moeten altijd inclusief btw worden weergegeven op de facturen. Hou hier dus rekening mee bij het bepalen van je prijs.

Moet ik belasting afdragen als verkoper?

Whateveryouneed.nl int geen belastingen bij de verkoper. Dit moet zelf geregeld worden met de belastingdienst bij het opgeven van je inkomsten.

Facturatie

Alle facturen kan je terug vinden binnen je profiel onder het kopje facturen.

Hoe verloopt het contact tussen WYN en de gebruikers?

Het contact verloopt via de mail of via onze interne chat. Gebruikers kunnen contact met ons opnemen via het contactformulier of via support@whateveryouneed.nl. Wij streven ernaar om binnen 48 uur je vraag te beantwoorden. Je kan ons ook bereiken via onze Instagram of Facebook.

Zijn mijn gegevens veilig?

Whateveryouneed.nl waarderen je privacy. Hierdoor zorgen wij ervoor dat alle informatie veilig en beveiligd is volgens de AVG. Voor meer informatie kan je hier de privacy verklaring lezen en hier de algemene voorwaarden.

Je account beschermen tegen malware en phishing

Om de kans op malware zo klein mogelijk te maken is het belangrijk dat je niets op je computer installeert waarvan je niet weet wat het is. Let dus goed op met e-mailbijlagen, nep-antivirussoftware of kwaadaardige websites. Moet je toch iets downloaden, zorg er dan voor dat je gebruik maakt van een betrouwbare antivirusscanner en zorg dat deze up to date blijft. Een goede back- up van je bestanden is altijd handig en gebruik sterke en verschillende wachtwoorden.

Als je een mail krijgt van whateveryouneed.nl die je niet vertrouwt, neem dan altijd eerst contact met ons op! Wij vragen je nooit om je inloggegevens en zullen ook niet om privé gegevens vragen via de mail.

Wanneer je je aanmeldt bij whateveryouneed.nl zie je altijd “https” of een slotpictogram aan het begin van de URL.

Makkelijk, snel en divers!

Wyn samen.

Whatever you need.